Algemene   Stichting   Activiteiten   en   Belangenbehartiging   Senioren   in  de   Noordoostpolder  
/

   Door en voor ANBO-leden

 

DAGTOCHT op dinsdag 23 november a.s.

Vorige maand hebben we in het bulletin de vraag gesteld of onze leden weer deel zouden willen nemen aan een dagtocht. Welnu, er bleek genoeg animo te zijn om een dagtocht te organiseren. Het bestuur is erg verheugd dat na zo’n lange periode er weer een activiteit kan worden gepland.

Deze mooie dagtocht brengt u langs de ‘Utrechtse Vecht’ en op plaatsen met interessante bezienswaardigheden.

Ook voor het innerlijk van de mens wordt goed gezorgd.

------------------------------------


DAGREIS LANGS DE UTRECHTSE VECHT

Buitenplaatsen en kastelen, Hollandse Waterlinie, herfstkleuren, bezoek aan een kaas- en klompenboerderij. Dat zijn de ingrediënten om weer op te starten met een geheel verzorgde busreis.

Op dinsdag 23 november a.s. kunt u om 08.30 uur instappen bij het gemeentehuis in Emmeloord om deel te nemen aan deze interessante en gezellige busreis.

Na een mooie rit door de polder is er eerst koffie met gesorteerd gebak. Vervolgens rijdt u met de bus langs alle bezienswaardigheden. Een gids vertelt u de bijzonderheden over de geschiedenis van het gebied waar u doorrijd, over de gebouwen en landgoederen.

In Ankeveen  wacht u een uitgebreide stamppotmaaltijd.

Vervolgens brengt de bus u naar een Kaas & Klompen-boerderij waar het kaasmaken wordt uitgelegd en u de kaas kunt proeven. Ook het ambacht van klompen maken wordt gedemonstreerd. Er is een winkel met allerlei heerlijkheden en leuke presentjes! Hier is ook weer koffie/thee/koek.

De bus voert u binnendoor via N-Holland en West Friesland terug naar Emmeloord met aankomsttijd van ca. 18.00 uur.

Deze dagtocht kost € 53,00 voor ANBO-leden; niet ANBO-leden betalen € 63,00.

Graag opgeven tussen 29 oktober en 5 november  bij Els Esseveld via de mail info@seniorennop.nl of activiteiten@seniorennop.nl of telefonisch op nr.  0527-27 10 81.

Benodigde gegevens: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum, wel/geen dieet en bij voorkeur uw e-mailadres. Daarna zien wij uw overmaking tegemoet op rekening NL31 RABO 0315 0832 39 t.n.v. StABS-NOP en o.v.v. ‘Dagtocht 23 november’.

Op dit moment is het dragen van een mondkapje in de bus verplicht en dient u een QR-code te kunnen tonen i.v.m. de koffie- en maaltijdstops.

------------------------------------


Busreizen

Onze busreizen zijn al jaren een groot succes. Wanneer de reis is volgeboekt kunt u zich op de wachtlijst laten plaatsen als de reis nog moet plaats vinden, want de praktijk heeft geleerd dat er door omstandigheden nog vaak afvallers zijn.

De dagreizen zijn ook zeer gewild.


Betalingen eendaagse- en meerdaagse reizen!!

Er worden ons regelmatig vragen gesteld over de betaling van de eendaagse- en meerdaagse reizen.          Zorg ervoor dat u uiterlijk 2 weken van tevoren de door u geboekte reis betaald.

Dagreizen vóór vertrek betalen.

Naam: StABS – NOP

Bank: NL31 RABO 0315 0832 39

Vermeld bij de omschrijving welke reis de betaling betreft.


N.B. Het aantal eenpersoonskamers is vaak beperkt. 

------------------------------------


Reis en Annuleringsverzekering

Regelmatig bieden wij eendaagse of meerdaagse reizen aan. Helaas komt het dan regelmatig voor dat sommige deelnemers op het laatste moment wegens ziekte of andere reden de reis moeten annuleren.

Voor degenen die geen annuleringsverzekering hebben afgesloten kan dat vervelende financiële gevolgen hebben.

Om u een idee te geven: als u bijvoorbeeld wegens ziekte een week voor vertrek de reis annuleert, dan bent u veelal 75% van uw reissom verschuldigd.

Wat kunt u doen?

Sluit voor elke reis die u boekt een reis- en annuleringsverzekering af bij uw assurantiekantoor of bij uw bank.

Als u vaker in één jaar aan reizen deelneemt dan is een doorlopende reis en annuleringsverzekering aan te bevelen. U betaalt dan maandelijks een vast bedrag en dat kan aanzienlijk voordeliger zijn.

------------------------------------