Algemene   Stichting   Activiteiten   en   Belangenbehartiging   Senioren   in  de   Noordoostpolder  
/

   Door en voor ANBO-leden

 


Belastingservice

Op dit moment is onze belastingservice weer volop bezig om voor de ANBO-leden de belastingaangifte 2020 te regelen.

Onze vier belastinghulpen hebben het er nu druk mee, maar ook verder in het jaar zijn zij zo af en toe actief met de zorg- en huurtoeslag.

Om al dit werk goed te kunnen doen krijgen zij een training zodat men goed beslagen ten ijs komt. Het is trouwens leuk werk om te doen: contact met mensen en hen helpen; meer kennis verkrijgen over de belastingzaken; collegiale contacten.

Wij zoeken versterking voor het huidige team!

Bent u geïnteresseerd om u hier in te verdiepen? Of hebt u wellicht ervaring in dit vakgebied?

Neem dan contact op met de coördinator, de heer Piet de Witte, telefoon (0527) 61 66 63. Hij kan u meer vertellen over dit leuke en interessante vrijwilligerswerk. Van onze belastingservice

Als ANBO-lid kunt u gebruikmaken van onze Belastingservice. Op tabblad (OVER ONS /  COMMISSIES) staan de invulhulpen van ANBO vermeld. Zij komen bij u thuis om te helpen met het (digitaal) invullen en indienen van uw aangifte. Het gaat dan  om een eenvoudige aangifte.

Corona

Onze invulhulpen nemen de richtlijnen en maatregelen in acht van het RIVM tijdens het huisbezoek. De Lock down is nu weer verlengd tot 1 maart 2021. Dus huisbezoek is voorlopig niet mogelijk. ANBO heeft al contact gezocht met de Belastingdienst om te praten over collectief uitstel tot 1 sept. 2021.

Kosten

De onkostenvergoeding voor een belastingaangifte bedraagt  € 12,-. Ook de partner die geen lid is van ANBO kan door ons worden geholpen tegen een symbolisch bedrag van € 5,-.

Dus ANBO-lid + partner (geen lid) betalen gezamenlijk € 17,-.

Huurtoeslag en zorgtoeslag

Met ingang van het jaar 2020 zijn er wijzigingen geweest waardoor veel extra huishoudens ook recht op huurtoeslag kregen. Laat dus ook door onze invulhulpen checken of u recht heeft op huur- en zorgtoeslag.

Tips belastingbesparing

Te denken valt o.a. aan speciale zorgkosten, giften aan goede doelen, schenking aan uw (klein)kinderen, etc.

U wilt natuurlijk zeker weten dat u geen geld misloopt en of de door u gemaakte kosten wellicht aftrekbaar zijn. Onze invulhulpen zijn goed op de hoogte, maar voordat zij u bezoeken om met uw aangifte en toeslagen aan het werk te gaan dient u van tevoren zelf de totaaltellingen te doen en de bewijsstukken klaar te leggen (ook ANBO-ledenpas).