Algemene   Stichting   Activiteiten   en   Belangenbehartiging   Senioren   in  de   Noordoostpolder  
/

   Door en voor ANBO-leden

 

Wat is en doet ANBO?

Al meer dan honderd jaar oud en eigentijds.

ANBO is een grote invloedrijke seniorenorganisatie in Nederland.

Landelijk en regionaal beïnvloedt ANBO de beleids- en opinievorming rond senioren.


ANBO lidmaatschap loont!

Bij het onderdeel VOORDEEL staan de bedrijven in de Noordoostpolder die aan ANBO-leden kortingen verlenen.

Overige voordelen zijn bijvoorbeeld: de voordelige rijbewijskeuring (zie tabblad Bel.Beh.), de belastinginvulservice, de filmdagen voor ouderen (zie tabblad ACTIVITEITEN / SOC. ACTIVITEITEN),  de betaalbare busreizen, de activiteitenmiddagen enz.


Ook landelijk zijn er vele voordelen te behalen.

Bijvoorbeeld de kortingen op de zorgverzekering en de besparing op de energierekening,

Ga daarvoor naar de website: www.anbo.nl.


HET LIDMAATSCHAP IS ZO TERUGVERDIEND!

-------------------------------------


ONDERWERPEN:

ANBO woonconsulenten

ANBO bestaat 120 jaar

Nieuw! De ANBO Ticketshop

ANBO Hulpfonds

----------------------------------------


ANBO woonconsulenten

Veel ouderen willen graag langer thuis blijven wonen. Met een aantal aanpassingen in en om het huis kan dat ook vaak. Maar welke aanpassingen maken dat u veilig en comfortabel in uw eigen huis kunt blijven wonen? Hoe pakt u dat aan?

Velen kunnen daarbij wel praktische tips en adviezen gebruiken. Daarom heeft ANBO Woonconsulenten opgeleid. Dit zijn deskundige vrijwilligers die u voorlichting geven over inbraakpreventie, valpreventie, brandveiligheid en woning-aanpassingen zodat u langer thuis kunt blijven wonen.

Waar kan de Woonconsulent u mee helpen?

De Woonconsulent komt bij u thuis en voert samen met u een algemene veiligheidscheck uit. Op de uitkomsten van die check baseert de consulent zijn advies over maatregelen die u kunt nemen om de veiligheid in en om uw huis te vergroten. Daarnaast geeft de consulent adviezen over woningaanpassingen. Zoals drempels weghalen of deuren verbreden. Of bijvoorbeeld een comfortabele douche of een traplift laten plaatsen.

Wilt u contact met een Woonconsulent van ANBO?

De deskundige medewerkers van ANBO staan u graag te woord op werkdagen van 10.00 tot 15.00 uur. Zij brengen u graag in contact met een ANBO Woonconsulent bij u in de buurt. U kunt hiervoor bellen met de ANBO Raad & Advieslijn via het telefoonnummer (0348) 46 66 88.

----------------------------------------


ANBO bestaat 120 jaar

In de ANBO Magazines van dit jaar heeft u al veel kunnen lezen over het 120-jarig bestaan van ANBO. Nadat de ANBO-afdelingen verdwenen, stopte ook na 49 jaar ANBO Noordoostpolder.

De toen zittende bestuursleden besloten om een zelfstandige lokale organisatie op te richten, genaamd Stichting Activiteiten en Belangenbehartiging voor Senioren in de Noordoostpolder; kortweg genoemd StABS-NOP. Voor de ANBO-leden veranderde er niet veel. De nieuwe naam zegt al genoeg als het gaat om zaken waar wij ons voor de senioren in de Noordoostpolder mee bezig houden.

Sinds de overgang van ANBO Noordoostpolder naar StABS-NOP zijn er ook in onze regio weer veel nieuwe mensen lid geworden van ANBO Nederland. Dat is belangrijk, want onze invloed kunnen wij natuurlijk lokaal aanwenden, maar om ook op landelijk en regionaal niveau het nodige te zeggen hebben, heb je een sterke landelijke bond nodig. 

----------------------------------------


Nieuw! De ANBO Ticketshop

U kende de ANBO-ledenvoordeelacties al, maar ANBO biedt nog meer.

Extra korting op filmbezoek, museumbezoek, rondvaarten, etc. Met meer dan 100 verschillende voordeelacties hoeft u zich niet te vervelen. Daarnaast wordt het aanbod regelmatig vernieuwd en aangepast op bijvoorbeeld het seizoen. Op die manier kunt u makkelijk een keuze maken en een uitje vinden wat bij u past!

Ga naar de website ANBO.nl en klik op ‘ANBO ticketshop’.

Hulp nodig! Bel dan de helpdesk 010 – 204 30 37.

----------------------------------------


ANBO Hulpfonds

Met het ANBO Hulpfonds worden mensen ondersteund om een woningaanpassing toch voor elkaar te krijgen. Als men er met de gemeente niet uitkomt, gaat ANBO in overleg zoeken naar een passende oplossing.

Om voor een bijdrage uit het fonds in aanmerking te komen is een aantal voorwaarden van toepassing. Die vindt u op de website hulpfonds@anbo.nl.

Aanvragen moeten digitaal worden ingediend. Ook kunt u een brief schrijven t.a.v. ANBO Hulpfonds of via onze secretaresse hulp vragen aan "onze" commissie Advies & Hulp.