Algemene   Stichting   Activiteiten   en   Belangenbehartiging   Senioren   in  de   Noordoostpolder  
/


   Door en voor ANBO-leden

 

Wat is en doet ANBO?

Al meer dan honderd jaar oud en eigentijds.

ANBO is een grote invloedrijke seniorenorganisatie in Nederland.

Landelijk en regionaal beïnvloedt ANBO de beleids- en opinievorming rond senioren.


ANBO lidmaatschap loont!


Bij het onderdeel VOORDEEL staan de bedrijven in de Noordoostpolder die aan ANBO-leden kortingen verlenen.

Overige voordelen zijn bijvoorbeeld: de voordelige rijbewijskeuring (zie tabblad Bel.Beh.), de belastinginvulservice, de filmdagen voor ouderen (zie tabblad ACTIVITEITEN / SOC. ACTIVITEITEN),  de betaalbare busreizen, de activiteitenmiddagen enz.


Ook landelijk zijn er vele voordelen te behalen.

Bijvoorbeeld de kortingen op de zorgverzekering en de besparing op de energierekening,

Ga daarvoor naar de website: www.anbo.nl.


HET LIDMAATSCHAP IS ZO TERUGVERDIEND!

-------------------------------------


ONDERWERPEN:

Samenwerking ANBO en Powerpeers (05-19)

ANBO Hulpfonds

----------------------------------------


Samenwerking ANBO en Powerpeers (05-19)

Powerpeers is een nieuw energiebedrijf dat helemaal past in de huidige tijd. U kunt via Powerpeers zelf bepalen van wie u energie wilt ontvangen. Bijvoorbeeld van uw familie, vrienden of buren met zonnepanelen. Heeft u zelf zonnepanelen? Dan kunnen andere klanten van Powerpeers kiezen om stroom van u af te nemen.

Schijnt de zon niet en/of is het windstil? Geen probleem! Powerpeers garandeert dat uw koelkast, wasmachine en verwarming het altijd blijven doen. Onder meer door middel van windmolenparken op zee.

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Nu de kosten van energie blijven stijgen kunnen we met Powerpeers echt het verschil maken. Leden besparen direct, waardoor hun bestedingsruimte toeneemt. Voor veel mensen geen luxe. Los daarvan is het fantastisch om écht groene energie te delen, en ik hoop dat we ook op het gebied van duurzaamheid samen nieuwe stappen kunnen zetten”.

----------------------------------------


ANBO Hulpfonds

Met het ANBO Hulpfonds worden mensen ondersteund om een woningaanpassing toch voor elkaar te krijgen. Als men er met de gemeente niet uitkomt, gaat ANBO in overleg zoeken naar een passende oplossing.

Om voor een bijdrage uit het fonds in aanmerking te komen is een aantal voorwaarden van toepassing. Die vindt u op de website hulpfonds@anbo.nl.

Aanvragen moeten digitaal worden ingediend. Ook kunt u een brief schrijven t.a.v. ANBO Hulpfonds of via onze secretaresse hulp vragen aan "onze" commissie Advies & Hulp.