Algemene   Stichting   Activiteiten   en   Belangenbehartiging   Senioren   in  de   Noordoostpolder  
/

   Door en voor ANBO-leden

 

Vaccineren niet altijd simpel en duidelijk

 ANBO blijft klachten krijgen over het inenten en de organisatie daarvan. Het is nu steeds duidelijker dat er minder vaccins van de fabrieksband rollen en het dus langer duurt voordat alle senioren zijn ingeënt.

Voor onze regio’s zijn wij aangewezen op de locaties in Emmeloord, Zwolle, Lelystad en Sneek. Helaas kunnen onze polderbewoners niet altijd in Emmeloord terecht en moeten zij uitwijken naar een andere locatie.

Wij krijgen ook meldingen van prikken op 2 verschillende locaties. Ook horen wij van onze leden dat er (vooral in Emmeloord) een lange rij staat en de wachttijden soms oplopen naar meer dan een half uur. Dat is natuurlijk een groot probleem voor de mensen die moeilijk ter been zijn.

ANBO blijft de landelijke politici erop aanspreken om te zorgen dat het vaccineren beter verloopt. Er is nog veel tijd nodig voordat vrijwel iedereen gevaccineerd is. 


Valysvervoer en corona

Als u een oproep krijgt voor uw vaccinatie en u besluit om met Valysvervoer naar de vaccinatie locatie te rijden dan is onderstaande informatie belangrijk om te weten.

« Valysvervoer geldt vanaf 25 kilometer vanaf uw huisadres;

   (kortere afstanden wordt geregeld door het regiovervoer).

« Het is verplicht om een medisch mondkapje te dragen

   (dus geen zelfgemaakt of stoffen mondkapje).